onsdag 3 augusti 2011

LÄTTSOCKRAD DROTTNINGSYLT

Sommarens drottningsylt är nu gjord på skogens goda hallon och blåbär. Super god men inte för söt!

LÄTTSOCKRAD DROTTNINGSYLT
( ca 4 burkar)

1000 g hallon
1000 g blåbär
1000 g socker

1-2 krm natriumbensoat
alt
1 tsk atamon

Rensa och rengör bären.
Blanda bär, socker och ev. vatten.
Värm under omrörning. Koka kraftigt 5-10 minuter.
Ta bort eventuellt skum.
Häll i  natriumbensoat  i ett glas tillsammansmed lite sylt alternativt 1 tesked atamon för att det inte ska börja jäsa och rör sedan ner i kastrullen och rör om.
Sterilisera burkarna i ugnen i 100 grader i ca 20 minuter innan upphällning.
Förvara burkarna mörkt och svalt.
TIPS: Rör ner finhackad mörk choklad för att lyxa till sylten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar